dinsdag 1 juli 2008
Knokpartijen over rookverbod
Vandaag bericht De Telegraaf dat kroegbazen vanochtend op de vuist zijn gegaan met de bewakers van het Paleis van Justitie te Den Haag. Vanwege het rookverbod. Wat een niveau. Zijn niet-rokers ooit knokpartijen begonnen omdat ze hun leven lang door rokers werden vergiftigd?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
De reactie is overdreven van de kroegbazen, dat weet elk weldenkend mens, maar je hebt het wel over hun inkomen daar wordt aan voorbijgegaan.
Stel jij hebt een dorpswinkel, niet groot maar genoeg voor een dorp, ineens komt er een slimme ambtenaar jouw vertellen dat je nog wel melk enz mag verkopen, maar alleen uit een speciale koelcel je hebt de ruimte en het geld er niet voor, wat doe jij dan je hebt het over je inkomen.
verkopen kan je niet want niemand wil een winkel waar je geen melk mag verkopen, wat zou jij doen.
Begrijp me niet verkeerd ik rook zelf snap best dat iemand geen last van mijn gerook wil hebben als er bijv kinderen in mijn huis zijn mag er ook niet gerookt worden in huis, maar bekijk het ook uit hun oogpunt.
Hallo Rokertje, bedankt voor je reactie. Natuurlijk is het heel vervelend voor kroegbazen als zij denken dat hun handel in gevaar komt. Maar daar valt nogal wat op af te dingen:
1) Of kroegbazen hun omzet zullen zien dalen na het rookverbod is nogal onzeker. In de meeste landen waar een rookverbod is ingevoerd is de omzet van kroegen helemaal niet gedaald.
2) Een eventuele omzetdaling of -stijging na het ingaan van het rookverbod hoeft niet te komen dóór het rookverbod. Er zijn zoveel factoren die de omzet in de horeca beïnvloeden.
3) Zelfs een eventuele omzetdaling die wel samenhangt met het rookverbod komt niet dóór het rookverbod. Het zijn de rokers zelf die in dat geval beslissen hun stamkroeg de rug toe te keren. Niemand verbiedt ze om in de kroeg te komen, dat mogen ze nog steeds.
4) Een wet die als indirect gevolg heeft dat je omzet wel eens zou kunnen dalen is nimmer een excuus om de illegaliteit in te gaan en al helemaal niet met geweld. Er zijn in Nederland miljoenen mensen die met regelmaat hun inkomen zien teruglopen door allerlei wetten, regels of andere externe omstandigheden. Dat maken we allemaal wel eens mee. Wat doe je dan? Je leert een ander vak, solliciteert naar een nieuwe baan, verandert je bedrijfsvoering of start een nieuwe bedrijf. Zo ga je in een fatsoenlijk land om met tegenslagen.
Een reactie posten